Авторизация
ХОЧЕШЬ ЗНАТЬ ПРАВДУ - СМОТРИ КАНАЛ "STV"
 

Де знайти управу на колекторів? Алекскредит.



Підготовлено за допомогою аналітичної платформи Youcontrol
Розслідування - переможець конкурсу Викриваємо і впливаємо: топ розслідувань, проведених з YouControl[/url]: https://youcontrol.com.ua/blog/case/article/?url=vykryvaiemo-i-vplyvaiemo-top-rozsliduvan%2C-provedenykh-z-youcontrol


ТАКОЕ УВЕДОМЛЕНИЕ МЫ ПОЛУЧИЛИ ПО ПОВОДУ БЛОКИРОВАНИЯ ВИДЕО НА YOUTUBE (якобы по причине "жалобы на нарушение конфиденциальности во временном отрезке 6_50 - 11_00"): " Меры в отношении вашего контента были приняты, поскольку на него поступила одна или несколько официальных жалоб. Мы рассмотрели ваш запрос и определили, что не можем снять установленные ограничения."
Де знайти управу на колекторів? Алекскредит.
/
ОФИЦИАЛЬНОЕ ЗАЯВЛЕНИЕ НАШЕЙ КОМАНДЫ:
Наша юридическая служба занимается вопросом.
Как видим, правовое обоснование, на основании которого Youtube заблокировал материал, отсутствует. В письме не указано, ни то, сколько именно - "одна или несколько" - жалоб получено, ни то, какой конкретно документ из приведенных в видео "нарушает" законы о конфиденциальной информации, ни то, какие именно это "официальные жалобы", от каких именно особ они получены. Выглядит формальной "отпиской", и, как мы считаем, свидетельствует о неправомерности отказа.
В ДЕЙСТВИТЕЛЬНОСТИ:
Расследование «Де знайти управу на колекторів? Алекскредит.» проведено с использованием информации, полученной нами из ОТКРЫТЫХ ИСТОЧНИКОВ ДАННЫХ, и находится в СВОБОДНОМ ДОСТУПЕ В ИНТЕРНЕТЕ.
Это такие сайты как: [url=https://opencorporates.com/]https://opencorporates.com/
, https://youcontrol.com.ua/, https://efiling.drcor.mcit.gov.cy/DrcorPublic/, https://ring.org.ua/, https://www.google.com/intl/ru/earth/, https://www.google.com.ua/maps?hl=uk&tab= rl, https://www.khtulhu.org.ua/blog/891-progulka-po-dnepru-starinnaya-zastrojka-po-ul-patorzhinskogo.html, https://minjust.gov.ua/spysok-der-reest-ta-not, https://nomeratelefonov.com.ua/, реестры открытых данных Кипра и т.д. НИКАКИХ ДАННЫХ, УКАЗАННЫХ КАК КОНФИДЕНЦИАЛЬНЫЕ, В ФОРМЕ ЖАЛОБЫ YOUTUBE ПРОГРАММА НЕ СОДЕРЖИТ.
В соответствии со статьей 10-1 Закону України «Про доступ до публічної інформації», ПУБЛИЧНАЯ ИНФОРМАЦИЯ В ФОРМЕ ОТКРЫТЫХ ДАННЫХ ЯВЛЯЕТСЯ РАЗРЕШЕННОЙ ДЛЯ ДАЛЬНЕЙШЕГО СВОБОДНОГО ИСПОЛЬЗОВАНИЯ И РАСПРОСТРАНЕНИЯ. ЛЮБОЕ ЛИЦО МОЖЕТ СВОБОДНО ЕЕ КОПИРОВАТЬ, ПУБЛИКОВАТЬ, РАСПРОСТРАНЯТЬ, ИСПОЛЬЗОВАТЬ, В ТОМ ЧИСЛЕ В КОММЕРЧЕСКИХ ЦЕЛЯХ, В СОЧЕТАНИИ С ДРУГОЙ ИНФОРМАЦИЕЙ ИЛИ ПУТЕМ ВКЛЮЧЕНИЯ В СОСТАВ СОБСТВЕННОГО ПРОДУКТА. Этой же статьей предусмотрено, что публичная информация, содержащая персональные данные физических лиц, публикуется и предоставляется по запросу В ФОРМЕ ОТКРЫТЫХ ДАННЫХ, Т.К. ЭТИ ЛИЦА (СУБЪЕКТЫ ДАННЫХ) УЖЕ ДАЛИ СВОЕ СОГЛАСИЕ НА РАСПРОСТРАНЕНИЕ ТАКИХ ДАННЫХ В СООТВЕТСТВИИ С ЗАКОНОМ. КАКИХ-ЛИБО ОГРАНИЧЕНИЙ, В Т.Ч. НЕОБХОДИМОСТИ ПОЛУЧЕНИЯ ДОПОЛНИТЕЛЬНОГО СОГЛАСИЯ ФИЗИЧЕСКОГО ЛИЦА ДЛЯ ДАЛЬНЕЙШЕГО ИСПОЛЬЗОВАНИЯ ПУБЛИЧНОЙ ИНФОРМАЦИИ В ФОРМЕ ОТКРЫТЫХ ДАННЫХ, СОДЕРЖАЩИЙ ПЕРСОНАЛЬНЫЕ ДАННЫЕ О НЕМ, ЗАКОН НЕ ПРЕДУСМАТРИВАЕТ.
В соответствии со статьей 19 Конституції України, правовой порядок в Украине основывается на принципах, согласно которым никто не может быть принужден делать то, что не предусмотрено законодательством. Поэтому ПРИ ОТСУТСТВИИ КАКИХ-ЛИБО ЗАКОНОДАТЕЛЬНЫХ ЗАПРЕТОВ ПО РАСПРОСТРАНЕНИЮ ПУБЛИЧНОЙ ИНФОРМАЦИИ В ФОРМЕ ОТКРЫТЫХ ДАННЫХ, ЛЮБОЕ РАСПРОСТРАНЕНИЕ ТАКОЙ ИНФОРМАЦИИ (В Т.Ч. СОДЕРЖАЩЕЙ ПЕРСОНАЛЬНЫЕ ДАННЫЕ ФИЗИЧЕСКИХ ЛИЦ, ПРЕДВАРИТЕЛЬНО ДАВШИХ СВОЕ СОГЛАСИЕ НА ИХ РАСПРОСТРАНЕНИЕ) КОТОРАЯ РАЗМЕЩЕНА В ЕДИНОМ ГОСУДАРСТВЕННОМ РЕЕСТРЕ И / ИЛИ ДРУГИХ СООТВЕТСТВУЮЩИХ ИСТОЧНИКАХ, — МОЖЕТ БЕСПРЕПЯТСТВЕННО ИСПОЛЬЗОВАТЬСЯ НЕОГРАНИЧЕННЫМ КРУГОМ ЛИЦ С ЛЮБОЙ НЕЗАПРЕЩЕННОЙ ЗАКОНОМ ЦЕЛЬЮ"
Также обращаем Ваше внимание на то, что 19.03.2021 Верховна Рада Украины приняла закон №4241 в отношении коллекторских фирм «щодо захисту боржників при врегулюванні простроченої заборгованості».
На основании перечисленных доводов считаем, что кто-то из корыстных побуждений пытается ввести в заблуждение YouTube.
]

РАДІ ПОВІДОМИТИ ПРО РОЗБЛОКУВАННЯ ВІДЕО.
ДЯКУЄМО ВСІМ , ХТО НАМ У ЦЬОМУ ДОПОМАГАВ!
ВИСЛОВЛЮЄМО ВЕЛИЧЕЗНУ ПОДЯКУ УКРАЇНСЬКОМУ ТА СВІТОВОМУ СПІВТОВАРИСТВУ ЖУРНАЛІСТІВ!

Про колекторські війни, точніше, про війни колекторів з людьми, чути доводиться часто. І стосується ця сторона життя не тільки громадян, які одного разу мали необережність взяти і не погасити кредит, а й, найчастіше, їх родичів та навіть сторонніх, незнайомих з позичальниками мешканців нашої країни.
Незважаючи на існування низки законів, що стоять на захисті населення від зазіхАнь на приватне життя, притягнути до відповідальності колекторів, котрі часто переступаючи межу, отруюють українцям і без тОго складнЕ життя, зовсім нелегко.
Інтернет изобілує відгуками щодо діяльності ТОВ Алекскредит. Користувачі мережі називають одні й ті ж телефони, з яких їм дзвонять з погрозами невідомі люди, представляючись працівниками цієї компанії .:
-Сотрудники хамят, руководство не реагирует на жалобы.Во время карантина просрочка эти уроды звонили дочке и угрожали расправой.В 10 лет ребенок выслушал о бо мне худшее.Пишу жалобу новому регулятору НБУ.Пусть лишают лицензии
- Ніколи з кердитами немала нічого. Сьогодні смс та телефонами звінками в маніпуляційному вигладі заставляли заплатити за кредит мого родича. Родич проживає в іншому місті і ми не спілкуємось. Погррожували забрати квартиру через суд. Є закони для захисту населення чи закон у нас як 90-ті
- Звонят в любое время. Ребенок даже на уроках отвлекалась на эти звонки. Сейчас лето и мне дочка сегодня опять звонит и плачет, что ее достали звонками и угрозами…
Я негодую!!! Как может такая шарашкина контора работать на рынке?
- Звонят и требуют деньги. Я у них ничего не брал. Вначале без моего ведома разместили мой номер телефона. как дополнительный. Теперь звонят и требуют деньги которые не брал. Нормально не разговаривают. Хамят, угрожают прислать бандитов. На предложение встретится в суде отвечают что с судами не работают.
- Какой — то дальний родственник по жене взял у этих дебилов кредит, а они звонят мне, хамят и угрожают расправиться с моей женой, угрожают детям, наслать коллекторов и т.д. Неадекватные. Набрали босоту на работу. Скорее всего из мест не столь отдаленных. Я бы лишил их лицензии за такие дела. А людям советую не связываться.
тощо

ТОВ Алекскредит було зареєстровано 22.05.2017 року. Сьогодні, через 3 роки, компанія є фігурантом 5 кримінальних справ, а також виступає відповідачем у 132 цивільних судових справах.
Нижче - частина судових вердиктів на користь позивачів, які подАли заяви до суду з метою визнати - цитую - "
виконавчий напис таким, что НЕ підлягає виконанню "
зупинити стягнення на підставі виконавчого
напису нотаріуса №6611 виданого 04.04.2020 приватним нотаріусом
Броварського районного нотаріального округу Київської області
Колейчиком Володимиром Вікторовичем, про стягнення з ОСОБА_2 на
користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Алекс Кредит»
заборгованості в сумі 19490 гривень
Зупинити стягнення по виконавчому провадженню № 61746042 ...
з ОСОБА_1 на користь
Товариства з обмеженою відповідальністю «Алекскредит» заборгованості.
...
Ухвала підлягає негайному виконанню.
Зупинити стягнення на підставі виконавчого документа - виконавчого
напису №6400, вчиненого приватним нотаріусом Броварського районного
нотаріального округу Київської області Колейчиком Володимиром
Вікторовичем 04.04.2020 щодо стягнення з ОСОБА_1 на користь Товариства з
обмеженою відповідальністю "АЛЕКСКРЕДИТ" в рахунок погашення
заборгованості за кредитним договором № 2598321 грошових коштів в
розмірі 17480 грн. та витрат пов`язаних з виконавчим збором/основною
винагородою приватного виконавця в розмірі1748 грн.
Повторюся, судових справ, в яких Алекскредит виступає відповідачем, сьогодні 132! ..
.. 2 березня 2020 року Міністерство юстиції України наказом № 738/5 анулювало доступ до державних реєстрів приватному нотаріусу Броварського районного нотаріального округу Київської області Колейчіку Володимиру Вікторовичу. Саме він "штампував" виконавчі написи, на підставі яких Алекскредит мав намір отримувати гроші з нібито боржників ...
Подивимося ближче, що ж являє собою ТОВ "Алекскредит".
Компанія з чималим статутним капіталом - 18 600 000 долл - зареєстрована 22.05.2017 за адресою: Дніпро, вулиця ЯКОВА Самарського, 12А
Засновник - ТОВ "ЕММАС КРЕДИТ УКРАЇНА", був ЗАРЕЄСТРОВАНий на 10 днів раніше - 12.05.2017. Адреса компанії - Дніпро, вулиця Паторжинського, 18, кв.6.
У цій сАмій квартирі, зареєстровано ще 6 компаній, чотири з яких мають одних і тих самих засновників. Компанії ці, відповідно до статутних документів, займаються купівлею-продажем, орендою нерухомості, здійснюють посередницьку діяльність в торгівлі меблями, килимами, освітлювальним обладнанням та іншими товарами для дому, деревиною, будівельними матеріалами, сантехнікою.
Та все це відбувається в цій будівлі. - Додаток "Планета Земля" не скупиться на мальовничі картинки.-
це - фотопанорама, відзнята у 2015 році ...
А це - знімок, зроблений на тому ж самому місці в 2019му ... "... "Паторжинского, 18, Днепр. Сгоревший дом. Дверь в никуда. В эту дверь больше никто не войдет" " - підписаний він ... Як бачимо в ці двері не просто входять, але ще й працюють за нею цілих 6 компаній! - у всякому випадку, саме в цьому хтось нас намагається переконати
Отже, в Дніпрі, в будинку по вулиці Паторжинського, 18, згідно зі статутними документами, знаходиться ТОВ ЕММАС КРЕДИТ Україна. Компанія є засновником ТОВ Алекскредит. У свою чергу, засновниками ТОВ ЕММАС КРЕДИТ Україна виступають ізраїльська КОМПАНІЯ "FH ADVANTAGE LTD", і кіпрська "ВАЙСКРЕДІТ ЛТД". Останні дві є кінцевими бенефіціарами і ТОВ ЕММАС КРЕДИТ Україна, і ТОВ Алекскредит. Посаду директора займає також одна і та ж людина Єгоров Вадим Петрович.
Громадяни Ізраїлю МЕНІ БЕНІШ, МОШЕ ЦУК, ІЛЛЯ ФІШМАН, БОРИС ХЕНДЕЛЬМАН, кінцеві бенефіціари ТОВ АЛЕКСКРЕДиТ І ТОВ ЕММАС КРЕДИТ Україна, разом з компанією Алекскредит, до 19 червня цьОго року виступали кінцевими бенефіціарами ще одного підприємства - ТОВ "Фінансова компанія ФІНТЕХ".
Вони ж входять до рад директорів кіпрської "ВАЙСКРЕДІТ ЛТД" та ізраїльської "FH ADVANTAGE LTD" відповідно.
За кіпрською адресою реєстрації компанії "WASECREDIT LTD" (дата реєстрації 15.05.2013 року) зареєстровано ще 2 компанії WASECREDIT HOLDINGS LTD (заснована 10.11.2014 року), CREDITTIM LTD (12.03. 2016 року). Керівниками, згідно з відкритими джерелами інформаціїІ, є також МЕНІ БЕНІШ і МОШЕ ЦУК.
Всі ці підприємства займаються наданням фінансових послуг. Основним видом діяльності кіпрського підприємства WASECREDIT LTD, виходячи з офіційних документів, що знаходяться у відкритому доступі, є "надання програмного забезпечення компаніям, які в основному надають короткострокові онлайн- пОзики"
Хоча статут "WASECREDIT ЛТД" (кінцевого бенефіціара ТОВ АЛЕКСКРЕДиТ) передбачає і надання інших послуг, як то:
"Виконувати роботу торговців, продавців, клієнтів, агентів, постачальників, організаторів продажів і в цілому всю пов'язану роботу щодо будь-якого виробленого або іншого виду продукції або товарів. (B) Підтримувати і відкривати майстерні і магазини для ремонту, продажу, обробки, складання всіх перерахованих вище предметів. (C) Виконувати роботи, пов'язані із забудовою, будівництвом будівель, квартир, магазинів, вілл, а також їх орендою, продажем і загальної експлуатацією (D) Виконувати будь-які роботи, пов'язані з використанням, будівництвом, створенням, реалізацією, експлуатацією, продажем і експлуатацією спеціалізованого електронного програмного забезпечення (програмного забезпечення) та інші роботи, пов'язані з електронним програмним забезпеченням. (E) Діяти як холдингова компанія. (G) Брати участь у компаніях, партнерства і в усьому, що пов'язано з цим. (H) володіти нерухомістю в будь-якій точці світу. (I) Надавати позики. " -
і далі - всього 41 параграф

На жаль, у реєстрі Кіпру останню інформацію щодо фінансової діяльності "WASECREDIT ЛТД" ми знайшли лише за грудень 2016 року, незважаючи на те, що звітність ця лежить і в папці реєстру за 2019й рік.
Метою нашого розслідування сьогодні не є аналіз фінансової діяльності певних кіпрських компаній. Для нас досить того, що ми побачили і почули вище
Дзвінки та смс-повідомлення з погрозами родичам, які не мають ніякого відношення до кредитів, порушують українські закони. Про це не раз писалося в пресі. Про це - й у коментарі адвоката далі
Хто, в першу чергу, знаходиться на прицілі колекторських фірм? На якому етапі оформлення кредиту, особливо, того, який, можна сказати, сам йде в руки через свою доступність, легкість, з якою його пропонують взяти, людина повинна дуже ретельно проаналізувати ситуацію ?
В sms-повідомленні працівники колекторської фірми називають родича Олени умисним боржником. Як ми побачили в реєстрах, багато років тому, до початку кризи 2008 року, він взяв кредит під бізнес. Незважаючи на те, що борг віддавав частинами, але всю позику погасити не зміг. В результаті, сім'я втратила двокімнатну квартиру. На той момент ціна питання була 9 тисяч доларів - ті гроші, які залишалося виплатити. З тих пір, за нашою інформацією, чоловік намагається знов піднятися. Працює він один, дружина - на інвалідності. Позика в "Алекскредит" в грудні 2019 року склала 5000 гривень. Потім, з введенням карантину, людина залишилася без роботи. Через ці гроші колектори кілька місяців нехтують родичів, насправді, людей, які не мають відношення до боргу і не спілкуються з боржником.
Погрози, переслідування сторонніх людей, які не є боржниками, понад 130 судових справ, в котрих ТОВ "Алекскредит" виступає відповідачем, відгуки співвітчизників, залишені на різних інтернет-сторінках незрозумілі дані про співзасновників і бенефіціарів, - чи не є все це необхідністю для правоохоронних органів зацікавитися питанням? В тому ж числі питанням про принципи роботи колекторських фірм взагалі
Рейтинг новости: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
иконка
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Программы партнеров
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter