Авторизация
ХОЧЕШЬ ЗНАТЬ ПРАВДУ - СМОТРИ КАНАЛ "STV"
 

Презентація Регіонального мультиплексу цифрового телевізійного мовлення "ОДЕСА ЦТ"



В одеському обласному радіотелевізійному передавальному центрі журналісти зустрілися з Генеральним директором Концерну радіомовлення, радіозв`язку і телебачення. Зустріч відбулася з нагоди переводу телебачення з аналогового в цифровий формат. Незабаром замість усіх цих передатчиків аналогового сигналу, завдяки яким мешканці одеської області сьогодні мають можливість дивитися телевізійні програми, з`явиться один.
Згідно з постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України», який підготувала Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації, визначено дату вимкнення аналогового мовлення в країні . Це 30 червня 2018 року.
Перехід з аналогового в цифровий сигнал дає можливість якіснішої телетрансляції, незалежної, в тому числі, від погодних умов, розповсюдження її на більшій території, а також можливість прийому на одному частотному каналі багатьох програм
Для виконання цієї задачі в Одеській області, 26 квітня в ООРТПЦ було презентовано Регіональний мультиплекс цифрового телевізійного мовлення –« ОДЕСА ЦТ».
Процес переходу на цифрове телебачення взагалі розпочався в 2011 році, коли Компанія ЗЕОНБУД збудувала сучасну національну цифрову телемережу, в яку було включено 32 телеканали. Але область покриття сигналу становила близько 70 %
До складу мультиплексу , згідно рішенню Національної ради України , включені програми 8 телекомпаній , а саме:
ТОВ «ТРК Клуб-ТВ» , Одеса( GTV), ТОВ «ТРК Андсер» , Одеса( А-1), ТОВ «ТРК Південна хвиля –ТВ», Одеса (Южная волна), ТОВ “ТРК Моя Одеса» , Одеса (Думская TV), ТОВ « Реноме інет» Одеса (Olvia), ТОВ «ТРК Одеса-1» Київ (Одеса -1), ТОВ « Гравіс» Київ (Плюс Плюс), ТОВ «ТРК Нова Одеса» Одеса (Первый городской)
Роботи по забезпеченню Одеської області якісним телерадіосигналом велися вже давно. Сьогодні вони вціліються в життя. Оператор мультиплексу - Концерн РРТ - встановив телевізійні передавачі в 22 –х населених пунктах області, що забезпечить її повноцінне покриття програмами мультиплексу.
Мовлення в Регіональному мультиплексі забезпечується в стандарті DVB-T. Телевізійні тюнери, які використовує населення для прийому телевізійних програм в стандарті DVB-T2 , забезпечують якісний прийом і програм Регіонального мультиплексу.
Як прогнозують розробники, в перспективі Регіональний мультиплекс буде також переведено в стандарт мовлення DVB-T2. Процес переводу телебачення в цифровий формат продовжиться.
Рейтинг новости: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
иконка
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Программы партнеров
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter