Авторизация
ХОЧЕШЬ ЗНАТЬ ПРАВДУ - СМОТРИ КАНАЛ "STV"
 

Виставку робіт художниці Софії Голубевої презентував Одеський музей західного і східного мистецтва.


«НА ВІДСТАНІ» — це виставка робіт художниці Софії Голубевої, яку презентував Одеський музей західного і східного мистецтва. Софія – мешканка Одеси, але вже два роки живе, вчиться та працює у Берліні.
Аркадія - пляж дитинства та юності Софії. Відвідувачі виставки бачать його у першій залі на відео, знятому батьком мисткині в 1998 році. У другій залі цей самий пляж представлений на художніх полотнах, які фіксують зміни його ландшафту, що відбулися у 2022-му, після початку повномасштабної війни.
2 серії робіт—«Зʼєднання» та “40х30х20” висвітлюють думки майстрині щодо подій цих років.
Перебуваючи за кордоном, молода жінка залишається перш за все громадянкою України з чіткою громадською позицією. Софія активно бере участь у волонтерському русі країни.
Тема дому та родинних зав’язків цікавить художницю, і вона не тільки часто згадує дім у своїх проєктах, але й залучає до них родичів. Ось і на вернісажі в Одесі атмосферу свята допомагає створити сестра-близнючка Ксенія
Сестри з дитинства були разом всюди. Перші кроки в музиці та живописі теж робили разом.
Разом долаючи сходинки життя, тем не менш, кожна з дівчат вносила риси індивідуальності в кожен новий творчий проєкт.
Велику роль у становленні юних талантів грають батьки. 3 доньки — Софія, Ксенія та наймолодша Аліна — йдуть шляхами творчості. Впевнено можна сказати, що цей імпульс з самого дитинства їм надали мати та батько.
Незважаючи на молодий вік, Софія встигла показати свої роботи аудиторії багатьох країн. Виставкові зали України, Польщи, Румунії, Німеччини, Іспанії, Франції, Монако та інші надавали їй свої майданчики для демонстрації картин. Мисткиня є активною учасницею міжнародних виставок, резиденцій, мистецьких фестивалів та проєктів в Україні та за кордоном.
Роботу талановитої майстрині висвітлювали такі видання, як Tagesspiegel, Frankfurter Allgemeine, Mitec, NWZ, Monopol, TAZ, MorgenPost.
Пройде час, і молоді таланти розквітнуть, як земля навесні. Труд, наполегливість, весела вдача , дарована батьками, — тому запорука. Сьогодні ж чергова виставка робіт надихає одеситів та гостей міста на життя та боротьбу.
Рейтинг новости: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
иконка
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Программы партнеров
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter