Авторизация
ХОЧЕШЬ ЗНАТЬ ПРАВДУ - СМОТРИ КАНАЛ "STV"
 

Навчально-виховний центр "Гайдамацька Січ"

  • 23.06.2017, 18:07,
  • ---
  • 0


Карпати ... Мальовничі місця ... Гірське повітря. Чиста джерельна вода .... Величні ліси.
І, звичайно, красуні - смереки ...
Потрапляючи в цей чарівний край, розумієш, наскільки не вистачає у повсякденному житті відчуття повноти та краси, яке й народжується в єднанні з майже незайманою природою.
Цього разу нам пощастило подорожувати тихими гірськими стежками разом із групою дитячого Навчально-виховного центру "Гайдамацька Січ".

В програмі вишколів історія України, краєзнавство, основи виживання й альпінізму, знайомство з бойовими мистецтвами, основи військової тактики, перша долікарська допомога, ігри на розвиток логіки та багато іншого.
Більшість занять проходить в ігровій формі. Отримані теоретичні знання закріплюються на практиці марш-кидками, іграми в страйкбол, пейнтбол тощо.

Хто з дорослих, хоч колись, не згадає гри в "козаків-розбійників", ті, хто старші, – "зірниці", багаття з піснями й задушевними розмовами навколо них ... І, звичайно ж, це відчуття свободи, яке виникає у міру віддалення від маминого пильного ока. Коли ж мами знають, що їхні діти в надійних руках досвідчених викладачів, то й не дуже докучають своїм «чадам» зайвою опікою. Тож, діти дорослішають, пізнаючи світ, і, одночасно, не виходячи з-під контролю педагогів.
Вмінням плести вузли, орієнтуватися на місцевості, розводити багаття, підкоряти висоту, бути витривалими вчаться хлопці та дівчатка в Навчально-виховному центрі "Гайдамацька Січ"
І поруч з ними завжди досвідчені фахівці

Споглядаючи ці кадри, хтось – мабуть переважно з людей літнього віку – скаже, що діти, особливо дівчата, та зброя вряд чи сумісні речі. Але дозвольте нагадати, що уроки з початкової військової підготовки давно існували в школах. І дівчатка з легкістю здійснювали збірку автомата Калашникова за ті ж 40 секунд, що й хлопці. Але то був мирний час. А в умовах військових дій, які тривають сьогодні в нашій країні, своєчасним, нажаль, стає ще й уміння захистити себе, своїх рідних, свою землю.

Ми пройшли разом з дітьми декілька кілометрів мальовничих карпатських доріг. Подивилися на їхні навчання, ігри та трохи посумували, що не можемо тут залишитися.

Центр існує вже 10 років.
В ньому побувало вже дуже багато дітей із Києва, Одещини, Миколаївщини, Львівщини, Запоріжжя, Тернопільщини. Більшість із тих, хто вже відпочивав у центрі, із задоволенням повертаються сюди знову.
База відкрита й для відпочинку бійців діючої армії. Керівник Центру вважає, що знайомство молоді з захисниками країни зовсім не буде зайвим, і, в свою чергу, бійці зможуть тут поповнити свої сили.
За останній рік популярність центру швидко зросла. З’явилися й люди, які допомагають Центрові існувати. Бо вони розуміють, наскільки важливо виховувати сильним та освіченим молоде покоління.
Основна мета діяльності Центру "Гайдамацька Січ" – підкреслюють організатори – розвинути в дітей та молоді навички, які у майбутньому стануть основою самодостатньої, успішної та сильної особистості.
Рейтинг новости: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
иконка
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Программы партнеров
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter