Авторизация
ХОЧЕШЬ ЗНАТЬ ПРАВДУ - СМОТРИ КАНАЛ "STV"
 

ОСББ & міська рада: поворот сюжету


Посилання на попередні програми:
Платити повинні всі! / Власність зобов’язує. ОСББ «Троїцька, 17» проти Одеської міської ради як представника територіальної громади
Що ще потрібно зробити, щоб отримати гроші після рішення суду?

Власність зобов'язує. Апеляційна скарга міської ради.
Умова успішного функціонування будь-чого в матеріальному світі людини — гроші. Всі ми це знаємо. Як знаємо й те, що кожен будинок потребує матеріальних вкладень, щоб не розсипатися під впливом буревію, як хатинки з дитинства знайомих нам казкових персонажів Ніф-Ніфа та Нуф-Нуфа.
Тому відповідальні члени суспільства, зокрема ті, що об’єдналися в ОСББ, для підтримання в належному стані своєї домівки регулярно сплачують внески на технічне обслуговування комунікацій, прибирання, вивіз сміття тощо. А з невідповідальних членів суспільства доводиться стягувати ці внески через суд.
Сага про пригоди в суді ОСББ «Троїцька-17» триває не перший рік. Справа у тому, що в будинку є приміщення, власник яких — Одеська територіальна громада в особі Одеської міської ради — роками не сплачує внески. Але рішення суду про зобов’язання Одеської міської ради як представника Одеської територіальної громади виплатити борг у сумі 98 358 грн більше року залишається невиконаним.
Відбувається це через те, що:
— в Одеської міської ради немає рахунків ані в державному Казначействі, ані в інших банківських установах. Відповідно, Казначейству, яке за законом, повинно було б виконати рішення суду, немає, звідки стягнути ці кошти,
— а Управління забезпечення примусового виконання рішень не може їх стягнути, бо в законодавчих нормах є прогалини…
Тут хотілося б продовжити словами: «короткий зміст попередніх серій», але, здається, глядачі вже можуть переказати нам його самі. Проте, все ж таки, в описанні даємо посилання на попередні програми.
Отже, після довготривалої епопеї 8 листопада 2023 року Південно-Західний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу Одеської міської ради та відмінив рішення суду першої інстанції від. 21-го та 28 серпня 2023 року про відхилення скарги Одеської міської ради на відкриття виконавчого провадження та дії державних виконавців. І ОСББ довелося шукати інший спосіб стягнення боргу з недобросовісного співвласника.
І 25.12.2023 року Господарський суд Одеської області прийняв до розгляду заяву від об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Троїцька-17» про зміну порядку виконання рішень суду від 19.12.2022 року та 27.01.2023 року по справі № 916/1553/22.
8 січня 2024 року відбулося засідання по справі, в ході якого суд ухвалив змінити спосіб і порядок виконання рішень, а саме, стягнути борг з Одеської міської ради, яка діє від імені та в інтересах Одеської міської територіальної громади за рахунок місцевого бюджету, З РАХУНКУ РОЗПОРЯДНИКА БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ МІСЦЕВОГО БЮДЖЕТУ МІСТА ОДЕСИ — ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ОДЕСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Отже, перша серія чергового сезону — в ефірі. Сподіваємося, що серіал не буде таким довгим, як попередній. Подивимося, що цього разу покажуть терези Феміди.
Підготовлено за допомогою аналітичної платформи Youcontrol
Рейтинг новости: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
иконка
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Программы партнеров
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter