Авторизация
ХОЧЕШЬ ЗНАТЬ ПРАВДУ - СМОТРИ КАНАЛ "STV"
 

Всі разом. Одеські волонтери - фронту.


У 2014 році Україна відчула величезну силу волонтерського руху. Допомагати нашим бійцям долати супротивника на полі бою почали десятки й сотні волонтерських організацій. З початком повномасштабної війни бажання українських громадян зробити свій внесок у справу очищення нашої землі від кровавого агресора неймовірно зросло, як і збільшилася кількість організацій, що поєднують людей у цьому бажанні.
Продукти, одяг, речі першої необхідності, – все для фронту та внутрішніх переселенців, тих, хто ще вчора жив звичайним життям, а сьогодні вимушений шукати новий дім, - збирають тут волонтери. Вчителі, лікарі, менеджери, навіть моряки, - всі вони різні, але об’єднує їх одне.
Маскувальні сітки, захисний одяг для снайперів і розвідників, каремати, підсумки для бронежилетів – це те, що тут шиють люди, дехто з них раніше голку в руках майже не тримав. Микола Мікуло, який керує волонтерами, має не аби який досвід у тому, що можна зробити, аби допомогти нашим військовим. Незважаючи на зовсім мирну діяльність останніх років з озеленення великих міст та маленьких населених пунктів нашої країни, все життя він, військовий пенсіонер, служив Вітчизні.
Микола показує нам, над чим працюють тут волонтери.
Два в одному – сидушка-каремат. Легко трансформується з одного в інше для зручності використання у польових умовах. Є варіанти для використання у різних сезонах.
Працюючи над виробництвом захисного одягу, волонтери враховують ергономічні показники. Ноу-хау – тканина для садівництва. Як виявилося, в неї є всі необхідні властивості для роботи на війні. Легка, міцна, має гарну теплопровідність, швидко сохне. Так звану «кікімору» – захисний одяг для снайперів – шиють тут саме з цієї тканини. В такому одязі людину не бачить тепловізор
Ми також мали можливість впевнитися в тому, що цей одяг є достатньо комфортним...
Одяг для розвідників -облегшений різновид «кікімори». В ньому легше пересуватися, при тому, що всі захисні якості він зберігає. Зворотній зв'язок від бійців з фронту – тому підтвердження. Як, власне, і всьому, що було сказано раніше.
Маскувальний захист для касок – ще один різновид виробів, що постачаються для потреб наших військових на фронті.
Все, що тут шиється, шиється з любов’ю. З любов’ю до війсьуових та вірою в перемогу волонтери вкладають у кишені своїх виробів записки з побажаннями Божого захисту.
Четвертий місяць триває війна. Четвертий місяць працюють наші бійці на передовій. І наші волонтери – в тилу.
Вони дружні. Вони об’єднані однією метою. Вони працюють разом, для допомоги нашим хлопцям та дівчатам, які боронять українську землю.
До Перемоги разом! Слава Україні!
Рейтинг новости: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
иконка
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Программы партнеров
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter